De deputatie van de provincie Antwerpen heeft vorige donderdag de vergunningen toch toegekend voor het rooien van een bos en de bouw van een kippenstal voor 14.000 dieren in Hulzen-Watervoort Herentals.

Gisteravond vond in Hulzen een emotionele vergadering plaats met de buurtbewoners. 'We zijn nog even strijdvaardig als voorheen', zegt woordvoerder Paul Thijs. 

'De beslissing van de bestendige deputatie en de stad Herentals is een pure schande. We gaan op onze beurt tegen deze beslissing van de deputatie in beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, wat betreft de stedenbouwkundige vergunning.  Vergeet niet dat we voorheen ook al naar de Raad van State zijn getrokken i.v.m. de milieuvergunning.

In dit dossier kon het voormalige provinciebestuur niet tot een besluit komen met als gevolg dat Hertogs toch zijn milieuvergunning in de wacht sleepte.  Die procedure loopt nog.

Moeilijk te zeggen wanneer die uitspraak valt. Voor de Raad van State duurt zo'n procedure gewoonlijk tussen de 2 en 3 jaar.  We zijn ondertussen al 2 jaar verder sinds de indiening van het dossier.

Wat het ook zij...  Die omelet van Hertogs is dus nog lang niet gebakken.

Deze zaak kunnen we nog jaren laten aanslepen.  We putten alle rechtsmiddelen uit om dit mooie stukje Herentals te behouden. 

Alle buurtbewoners zijn graag bereid om daarvoor hun duit in het zakje te doen.

Zoals ik al zei: 'Opgeven staat niet in hun woordenboek.  Wordt vervolgd...',  besluit een gemotiveerde Paul Thijs.

Vooral gedeputeerde Lemmens (N-VA) is kop van jut.

Foto's Nnieuws.